Suomen tulli on ollut mukana johtamassa rikollisiin lääkekauppiaisiin kohdistunutta Euroopan laajuista operaatiota yhdessä Europolin ja Ranskan santarmilaitoksen

Suomen tulli on ollut mukana johtamassa rikollisiin lääkekauppiaisiin kohdistunutta Euroopan laajuista operaatiota yhdessä Europolin ja Ranskan santarmilaitoksen kanssa, jossa iskettiin rikollisiin lääkekauppiaisiin.

Iskun seurauksena 12 järjestäytynyttä rikollisjoukkoa on hajotettu ja 165 ihmistä pidätetty. Suomessa tehtyjen pidätysten määriä ei tutkinnallisista syistä ole kerrottu julkisuuteen.  

8 miljoonan euron arvosta tuotteita takavarikoitiin, sisältäen noin 36 miljoonaa lääkepilleriä. Tässä oli mukana sekä väärennettyjä että väärään tarkoitukseen käytettyjä lääkkeitä.  lääkkeitä, että väärin käytetty lääkkeitä. Joukossa oli muun muassa syöpälääkkeitä, antihistamiineja sekä  kipu- että unilääkkeitä.

Suomessa lääkkeiden laillinen jakeluketju käyttää lääkevarmennusjärjestelmää, jonka tarkoitus on varmistaa, että lääkeväärennökset eivät pääsee tukkuihin ja apteekkeihin. Kun ostat lääkkeesi laillisesta apteekista tai verkkoapteekista, voit olla varma, että lääke on aito.

woman in pharmacy