Lääkevarmennusjärjestelmän vaihto: Uudet hälytysten käsittelyohjeet julkaistu (REST API / SOAP API) – ohjeet voimaan 19.11.2023

Lääkevarmennusjärjestelmän vaihto 18.11.2023 tuo mukanaan uudet ja päivitetyt hälytysten käsittelyohjeet. Molemmille rajapinnoille (REST API / SOAP API) on luotu erilliset käsittelyohjeet ja ne ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Nämä hälytysten käsittelyohjeet astuvat voimaan 19.11.2023, kun uusi varmennusjärjestelmä on otettu käyttöön.

Mikäli 18.11.2023 jälkeen käytössä on lääkevarmennusjärjestelmän uusi suora rajapinta (REST API), palauttaa varmennusjärjestelmä uudet hälytys- ja paluukoodit. Tällöin apu hälytysten käsittelyyn löytyy seuraavista ohjeista:


Mikäli 18.11.2023 jälkeen käytössä on väliaikainen rajapinta (SOAP API), palauttaa varmennusjärjestelmä edelleen nykyiset hälytys- ja paluukoodit. Tällöin apu hälytysten käsittelyyn löytyy seuraavista ohjeista:

HUOM. Käyttäjän IT-järjestelmän antama selite saattaa erota FiMVS-järjestelmän selitteestä riippuen käyttäjän järjestelmän toteutuksesta. Tämä, ja se kumpi rajapinta (REST API vai SOAP API) on käytössä 18.11.2023 alkaen, on tarvittaessa hyvä varmistaa omalta IT-toimittajalta.

Mahdolliset palautteet ja kysymykset ohjeeseen liittyen (kuten myös kaikkia hälytyksiä koskevat tuki- ja selvityspyynnöt) voit lähettää osoitteeseen nmvs@fimvo.fi.