Jotta apteekki voi toimittaa lääkkeitä tai lääketukku jaella reseptilääkkeitä Suomessa, sen täytyy olla kytkeytyneenä Suomen lääkevarmennusjärjestelmään.

Järjestelmän käyttäminen edellyttää voimassa olevaa sopimusta FiMVOn kanssa. Sopimuksen lisäksi tarvitaan erillinen käyttölupahakemus, jonka liitteenä toimitetaan myös apteekkilupa tai lääketukun ollessa kyseessä lääketukkukauppalupa.

Järjestelmän käyttäjän (apteekki / sairaala-apteekki / tukku / lääkekeskus) virallisen edustajan / sopimuksen allekirjoittajan tulee aina täyttää ja lähettää käyttölupahakemus FiMVOlle myös silloin, kun kyseessä on: 

 • apteekin luovutus
 • toimipisteen toiminnan loppuminen
 • käyttäjän / toimipisteen tietojärjestelmän muutos
 • muu käyttäjätietojen muutos: esim. organisaatiosi ja / tai (toimipisteen) yhteystiedot tai osoite muuttuvat!

Huomioithan, että täytetty hakemus tulee toimittaa meille hyvissä ajoin etukäteen kaikissa tilanteissa, mieluiten 2 viikkoa ennen muutoksen ajankohtaa. Hakemus tulee toimittaa aina yrityksen virallisen edustajan (esim. apteekkari) työsähköpostiosoitteesta.

Katso alta tarkemmat toimintaohjeet:

Uusi toimipiste / Apteekin haltuunotto

 1. Täytä käyttölupahakemus sähköisessä muodossa. Lataa hakemus alla olevasta linkistä ja tallenna se omalle koneellesi. Täytä tiedot suoraa pdf-lomakkeeseen (tähän riittää, että koneellesi on asennettu Adobe Reader -ohjelma), tallenna tiedosto ja lähetä lomake meille (lomaketta ei tule tulostaa, täyttää käsin ja skannata). Kullekin sopimukseen kuuluvalle sivuapteekille tarvitaan oma käyttölupahakemus. Hakemusta ei tarvitse allekirjoittaa käsin. Muistathan tehdä merkinnät ja täyttää kaikki tarvittavat kentät: (hakemustyyppi ja perustelut tarvittavine lisätietoineen, yrityksen ja toimipisteen tiedot, yrityksen virallisen edustajan tiedot, IT-palveluntarjoaja ja viimeisenä yrityksen edustajan nimi eli lomakkeen täyttäjä ja päivämäärä, jolloin lomake on täytetty).
 2. Lähetä täytetty käyttölupahakemus ja kopio apteekkiluvasta osoitteeseen info@fimvo.fi.
 3. FiMVO lähettää käyttäjälle linkin sopimuksen allekirjoittamiseksi Visma Signin kautta (sähköisten allekirjoitusten luomiseen tarkoitettu työkalu). Sopimuksen allekirjoittaja on käyttäjän päätettävissä, organisaation nimenkirjoitusoikeuteen pohjautuen. Sopimuksen allekirjoittaja voi olla esim. apteekkari, sairaala-apteekkari, lääkekeskuksen hoitaja tai esim. kuntayhtymän edustaja.
 4. Avaa viestissä oleva linkki.
 5. Syötä salasana, joka löytyy sähköpostin ylälaidasta.
 6. Tutustu asiakirjaan joko esikatselun kautta tai lataamalla dokumentti. Pääapteekin sopimuksessa luetellaan kaikki sopimukseen kuuluvat sivuapteekit. Niille ei siis tarvita erillistä sopimusta.
 7. Siirry tunnistautumaan (tähän tarvitaan henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilitunnistautuminen).
 8. Allekirjoita sopimus seuraamalla Visma Sign -järjestelmän antamia ohjeita.

Apteekin luovutus / Toimipiste lopettaa toimintansa / Tietojärjestelmän muutos / Muu käyttäjätietojen muutos 

 1. Täytä käyttölupahakemus muutoksen mukaisesti sähköisessä muodossa. Lataa hakemus alla olevasta linkistä ja tallenna se omalle koneellesi. Täytä tiedot suoraan pdf-lomakkeeseen (tähän riittää, että koneellasi on asennettu Adobe Reader -ohjelma), tallenna tiedosto ja lähetä se meille (lomaketta ei tule tulostaa, täyttää käsin ja skannata). Kullekin sopimukseen kuuluvalle sivuapteekille tarvitaan oma käyttölupahakemus. Hakemusta ei tarvitse allekirjoittaa käsin. Muistathan tehdä merkinnät ja täyttää kaikki tarvittavat kentät: (hakemustyyppi ja perustelut tarvittavine lisätietoineen, yrityksen ja toimipisteen tiedot, yrityksen virallisen edustajan tiedot, IT-palveluntarjoaja ja viimeisenä yrityksen edustajan nimi eli lomakkeen täyttäjä ja päivämäärä, jolloin lomake on täytetty). Huomaathan, että apteekin luovutustilanteessa tai toimipisteen lopettaessa toimintansa on tärkeää lähettää FiMVOlle käyttölupahakemus, jossa hakemustyyppinä on valittuna 'Apteekin luovutus' tai 'Toimipiste lopettaa toimintansa'. Vain näin sopimus FiMVOn kanssa päättyy.
 2. Lähetä käyttölupahakemus osoitteeseen info@fimvo.fi.

Vastaamme mielellämme kysymyksiin sähköpostitse info@fimvo.fi.