Tavoitteemme on, että lääkevarmennusjärjestelmä toimii mahdollisimman pitkälti taustalla eikä häiritse normaaleja lääkkeen toimitusrutiineja.

Apteekit, sairaala-apteekit, lääkekeskukset ja lääketukut kytkeytyvät kansalliseen lääkevarmennusjärjestelmään omien, jo olemassa olevien, tietojärjestelmiensä kautta. Jos asiakkaasi on kytkeytymässä lääkevarmennusjärjestelmään tai vaihtamassa käyttämäänsä tietojärjestelmää, löydät lisätietoja sopimus- ja käyttölupahakemusprosessista täältä.

Rekisteröidy toimittajaportaaliin

Suomen lääkevarmennusjärjestelmän toimittaja on saksalainen Arvato Systems. Arvato toimittaa järjestelmää myös useisiin muihin EU-maihin (mm. Norja, Saksa, Ranska ja Espanja).

Kaikkien IT-toimittajayrityksen tarpeellisten edustajien tulee rekisteröityä Arvaton ylläpitämään toimittajaportaaliin (NMVS Software Supplier Portal). Rekisteröityminen tehdään henkilökohtaisilla tiedoilla ja FiMVOn edustaja vahvistaa rekisteröitymisen (käyttäjä saa tästä sähköpostiinsa vahvistuksen).

Tämän jälkeen IT-toimittajilla on portaalin kautta mahdollisuus mm.:

  • saada suoraa tukea ja neuvoja rajapinnan ylläpitoon ja teknisiin ongelmiin (mm. FAQ-osio ja Arvaton tukipalvelut IT-toimittajille)
  • lukea ja ladata järjestelmään liittyviä teknisiä dokumentteja (tekniset rajapintakuvaukset, järjestelmän lähettämät paluukoodit ja selitykset, testaukseen liittyvät ohjeet, versiopäivitysten sisällöt yms.)
  • nähdä ja vastaanottaa lääkevarmennusjärjestelmään liittyviä tärkeitä tiedotteita.

Mikäli sinulla on IT-asioihin tai järjestelmän tekniikkaan liittyviä kysymyksiä, voit aina olla yhteydessä myös meihin: nmvs@fimvo.fi.