Tavoitteemme on, että lääkevarmennusjärjestelmä toimii mahdollisimman pitkälti taustalla eikä häiritse normaaleja lääkkeen toimitusrutiineja.

Apteekit, sairaala-apteekit, lääkekeskukset ja lääketukut kytkeytyvät kansalliseen lääkevarmennusjärjestelmään omien, jo olemassa olevien, tietojärjestelmiensä kautta. Jos asiakkaasi on kytkeytymässä lääkevarmennusjärjestelmään tai vaihtamassa käyttämäänsä tietojärjestelmää, löydät lisätietoja sopimus- ja käyttölupahakemusprosessista täältä.

Rekisteröidy toimittajaportaaliin

Suomen lääkevarmennusjärjestelmän toimittaja on tällä hetkellä Arvato Systems.

Lääkevarmennusjärjestelmän uudeksi toimittajaksi on valittu Solidsoft Reply. Muutos toteutetaan vuoden 2023 aikana erikseen tarkennetun aikataulun mukaisesti. Projektin aikataulua käydään yhdessä läpi IT-toimittajien kanssa järjestettävissä työpajoissa.

Kaikkien IT-toimittajayrityksen tarpeellisten edustajien tulee rekisteröityä SSR:n ylläpitämään toimittajaportaaliin (Solidsoft Reply ITE Developer Portal). Portaaliin voi ilmoittautua täyttämällä oheisen lomakkeen (HUOM. Tietoturvasyistä hyväksymme vain yrityksen nimissä olevan sähköpostiosoitteen): https://forms.office.com/e/F8ZNCduR2K

Tämän jälkeen IT-toimittajilla on portaalin kautta mahdollisuus mm.:

  • saada suoraa tukea ja neuvoja rajapinnan ylläpitoon ja teknisiin ongelmiin (mm. SSR:n tukipalvelut IT-toimittajille)
  • lukea ja ladata järjestelmään liittyviä teknisiä dokumentteja (tekniset rajapintakuvaukset, järjestelmän lähettämät paluukoodit ja selitykset, testaukseen liittyvät ohjeet, versiopäivitysten sisällöt yms.)

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat mukaan IT-toimittajien tiedotejakeluun (mm. järjestelmän häiriö- ja huoltokatkotiedotteet ja kutsut edellä mainittuihin työpajoihin lähetetään FiMVOn toimesta tällä jakelulla), voit aina olla yhteydessä meihin: nmvs@fimvo.fi.