Apteekit, sairaala-apteekit, lääkekeskukset ja tukut kytkeytyvät kansalliseen lääkevarmennusjärjestelmään omien, jo olemassa olevien, tietojärjestelmiensä kautta. Tavoitteena on, että järjestelmä toimii mahdollisimman pitkälti taustalla häiritsemättä normaaleja lääkkeen toimittamiseen liittyviä rutiineja.

Jos asiakkaasi on kytkeytymässä lääkevarmennusjärjestelmään tai vaihtamassa käyttämäänsä tietojärjestelmää, löydät lisätietoja sopimus- ja käyttölupahakemusprosessista täältä.

Suomen lääkevarmennusjärjestelmän toimittaja on saksalainen Arvato Systems. Arvato toimittaa järjestelmää myös useisiin muihin EU-maihin (mm. Norja, Saksa, Ranska ja Espanja).

Kaikkien IT-toimittajayrityksen tarpeellisten edustajien tulee rekisteröityä Arvaton ylläpitämään toimittajaportaaliin (NMVS Software Supplier Portal). Rekisteröityminen tehdään henkilökohtaisilla tiedoilla ja se vahvistetaan FiMVOn edustajan toimesta (käyttäjä saa tästä sähköpostiinsa vahvistuksen). Tämän jälkeen IT-toimittajilla on portaalin kautta mahdollisuus mm. seuraaviin asioihin:

  • saada suoraa tukea ja neuvoja rajapinnan ylläpitoon ja teknisiin ongelmiin (mm. FAQ-osio ja Arvaton tukipalvelut IT-toimittajille)
  • lukea ja ladata järjestelmään liittyviä teknisiä dokumentteja (tekniset rajapintakuvaukset, järjestelmän lähettämät paluukoodit ja selitykset, testaukseen liittyvät ohjeet, versiopäivitysten sisällöt yms.)
  • nähdä ja vastaanottaa lääkevarmennusjärjestelmään liittyvät tiedotteet (mm. häiriöilmoitukset ja huoltokatkojen ilmoitukset).

Mikäli sinulla on IT-asioihin tai järjestelmän tekniikkaan liittyviä kysymyksiä, voit aina olla yhteydessä myös meihin: nmvs@fimvo.fi.