Pilotoimme lääkevarmennusjärjestelmää ensimmäisen kerran apteekissa

Olemme saavuttaneet merkittävän virstanpylvään Suomen lääkevarmennusjärjestelmän käyttöönotossa. Pilotoimme järjestelmäämme ensimmäisen kerran apteekissa myynnissä olevalla pakkauksella torstaina 13.9. Pakkauksen yksilöivä tunniste eli sarjanumero ja tuotekoodi poistettiin onnistuneesti järjestelmästä. Testasimme myös tunnisteen palauttamisen. Järjestelmä toimi niin kuin pitikin!

Scanning package

Ensimmäinen piloitointi tehtiin Santen Oy:n Taptiqom-valmisteella, joka on silmänpaineen alentamiseen tarkoitettu lääke. Pakkauksen tunnustaimen tehtiin Pajamäen apteekissa, jonka tietojärjestelmän toimittaa Receptum Oy.

Paavo scanning Santen
Farmaseutti Paavo Hiltunen

”Olen todella iloinen tästä ensimmäisestä pilotoinnista, olemme jälleen ottaneet merkittävän askeleen eteenpäin lääkevarmennusjärjestelmän käyttöönotossa”, toteaa Suomen Lääkevarmennuksen toimitusjohtaja Maija Gohlke-Kokkonen. ”Tavoitteenamme on, että järjestelmä on täydessä toimintakunnossa reilusti ennen komission antamaa aikarajaa. Tästä on hyvä mennä eteenpäin”, Gohlke-Kokkonen jatkaa.

Paavo Hiltunen Maija Goihlke-Kokkonen
Farmaseutti Paavo Hiltunen ja FiMVO toimitusjohtaja Maija Gohlke-Kokkonen

”Santen on ylpeä voidessaan olla ensimmäinen yritys, jonka tuote pilotoidaan Suomen lääkevarmennusjärjestelmässä. Lääkevarmennus lisää entisestään lääkejakeluketjun turvallisuutta suomalaisen potilaan parhaaksi. Ostamalla lääkkeet laillisesta apteekista tai verkkoapteekista potilas voi olla luottavainen lääkkeen aitoudesta ” toteaa Santen Oy:n toimitusjohtaja Katri Outinen.

”Lääkevarmennusjärjestelmän käyttöönotto on haasteellinen tehtävä koko lääkejakeluketjulle. Hyvällä yhteistyöllä olemme pysyneet aikataulussa. Tavoitteemme on, että kaikki asiakkaamme on kytketty järjestelmään joulukuuhun mennessä” kertoo Receptumin kehittämispäällikkö Mika Weckström. 

”Suomalaiset apteekit ovat valmiina liittymään lääkevarmennejärjestelmään. Potilaat ovat meillä tähänkin asti voineet luottaa lääkkeiden aitouteen, sillä apteekkeihin asti lääkeväärennöksiä ei Suomessa ole päätynyt”, kertoo Suomen Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler.