FiMVO Uutiskirje 2-2018

Haluatko tietää lisää? – Kutsu meidät kylään!

Haluaisitko keskustella tarkemmin lääkevarmennusjärjestelmän vaikutuksista juuri sinun organisaatioosi? Kutsu meidät kylään tai järjestetään vaikkapa Skype-palaveri. Käymme mielellämme läpi järjestelmän vaikutuksia lääkejakeluketjun toimintaan. Ota yhteyttä Maijaan (maija.gohlke-kokkonen@laakevarmennus.fi tai 040 700 1655) ajankohdan sopimiseksi.

Sopimusruuhkaa!

Käsittelemme tällä hetkellä valtavaa sopimusmäärää sekä sopimuksiin liittyviä tiedusteluja. Vastaamme jokaiseen sähköpostiin ja pyrimme palauttamaan sopimukset mahdollisimman pian!

Tavoitteenamme on, että voimme palauttaa allekirjoitetut myyntiluvanhaltijasopimukset kaikille huhtikuun loppuun mennessä ja allekirjoitetut loppukäyttäjäsopimukset kesäkuuhun mennessä. Kiitos kärsivällisyydestänne!

Suomen lääkevarmennusjärjestelmän toimitustilanne

Järjestelmän käyttöönottoa on edistetty sertifioimalla ensimmäinen apteekkijärjestelmätoimittaja. Sertifiointi sujui oikein hyvin. Seuraava vaihe apteekkijärjestelmän käyttöönotossa on järjestelmän testaus kahdella testiapteekilla.

Kaikki Suomessa tehtävä testaus tapahtuu ns. IQE-ympäristössä (=laatutestausympäristö, josta seuraava on tuotantoympäristö) ja testaukset tehdään testipaketeilla. Seuraavat sertifioinnit ja toivottavasti myös ensimmäiset apteekkitestit tehdään viikolla 16.

Alustavasti Suomen lääkevarmennusjärjestelmän tuotantoversio otetaan käyttöön juhannuksen tienoilla.  Samalla otetaan käyttöön järjestelmän uusi versio 1.1. Järjestelmän testausta tullaan kuitenkin jatkamaan edelleen IQE-ympäristössä. Varsinaisessa tuotantoympäristössä tehdään laajennettua toiminnan seurantaa. Lopullinen versio 1.2 tulee tuotantoon marraskuussa 2018 ja siitä alkaa varsinainen järjestelmän esituotantokäyttö. Tavoitteenamme on, että esituotantovaiheeseen mennessä kaikki järjestelmän loppukäyttäjät eli tukut, apteekit ja sairaala-apteekit ovat kytkeytyneet järjestelmään.

Laatunurkka

Lääkevarmennuksen käyttöönotto aiheuttaa muutoksia myös jakeluketjun prosesseissa. Tavoitteena on, että lääkevarmennus istuisi mahdollisimman pitkälti olemassa oleviin toimintatapoihin.

Prosessien kuvaamiseksi Suomen Lääkevarmennus järjesti suunnittelukokouksen kaikille sidosryhmille, mukaan lukien Fimea, 12.3.2018. Tilaisuudessa käytiin vilkasta keskustelua laatimamme prosessiluonnoksen pohjalta. Sidosryhmät kommentoivat luonnosta vielä kirjallisesti, jonka jälkeen prosessikuvauksesta viimeistellään ensimmäinen versio. Tarkoituksena on, että kuvauksesta tehdään elävä dokumentti, jota päivitetään kokemusten karttuessa. Sidosryhmät voivat käyttää prosessikuvausta apuna arvioidessaan omia sisäisiä prosessejaan.

Tavoitteena on saada ensimmäisen versio prosessikuvauksesta viimeisteltyä huhtikuussa 2018.

Lääketietokeskus järjestää koulutuksen lääkevarmennusjärjestelmästä

Lääketietokeskus järjestää Ajankohtaista lääkevarmennuksesta -koulutuksen torstaina 26.4. Koulutuksen aiheena ovat mm. järjestelmän käyttöönottoon liittyvät ajankohtaiset asiat, kustannukset, testauksesta opittua ja valvonnan muutokset.

Tilaisuus on maksullinen. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Lääketietokeskuksen kotisivulta https://www.laaketietokeskus.fi/koulutus/koulutuskalenteri/ajankohtaista-laakevarmennusjarjestelmasta

 

Suomen Lääkevarmennus Oy, yhteystiedot:

Toimitusjohtaja: Maija Gohlke Kokkonen - maija.gohlke-kokkonen@laakevarmennus.fi

Tekninen projektipäällikkö: Tero Vesa - tero.vesa@laakevarmennus.fi

QA: Teijo Yrjönen - teijo.yrjonen@dra.fi 

Viestintäassistentti: Katriina Newton-Kolehmainen - katriina.newton-kolehmainen@laakevarmennus.fi